Skip to main content

Mali uvod

Kako čitati i koja je priroda ovog portala u kojem su sadržaj, teme i tekstovi obuhvaćeni u jedinstvu ljudskih i duhovnih vrijednosti i sve je komplementarno na svim raznima. Sve teme sadrže i ukazuju na vrijednosti poput istine, dharme, ispravnost karaktera, mira, ljubavi i nenasilnosti. Obuhvaćeni su aspekti advaite i razine najviših spoznaja koje su ljudskim bićima ponuđene u ostvarenju i realizaciji duha u jedinstvu Jedne Čiste Svijesti.
Svaka osoba u svakom trenutku sadašnjosti može novom spoznajom prisustvovati svojem buđenju svijesti, i tom transformacijom kroz taj proces buđenja novo stanje svijesti postaje integralni dio osobnog života.

O radu na sebi

Da bi se uopće moglo riječima komunicirati jako je važno odmah na početku uskladiti terminologiju. Treba dobro razumjeti duhovne činjenice, simbole i riječi koje su jasnog značenja i  vrijednosti na razini na kojih ih se koristi. Tako na primjer važno je razlučiti što duh (svjesnost), što je Atma (čista svijest), što je savjest, što je dvojnost, ne dvojnost, apsolutno- relativno, iluzija, itd.? Uzmimo Savjest, ona je ograničena, o njoj pričamo iz ljudskog nivoa. Ono psihičko u nama je individualna razina kojom spoznajemo savjest. A gledana sa kozmičkog nivoa svijest je univerzalno, sve prisutno bezoblično jedno. Stanje duhovne spoznaje je stanje, kad se uzdignemo iznad uma, gdje nema podjele, nema dobro-zlo.Tada je sve u jedinstvu, nema odvojenosti ni različitosti. Kad transcendiramo sve ograničenosti, povučemo um od vanjskog svijeta doživjet ćemo duh (dušu, atman) Svijest.


Studijski Kružoci

Studijski kružoci namjenjeni su aktivnoj obradi duhovnih tema na način da se kroz komentare i interakciju sudionika uvide i razrade svi aspekti zadane teme. Uključite se!

>>Više


Drugo gledište

Sagledati neki aspekt ili temu iz drugog kuta može biti osvježavajuće i doprinijeti postizanju dubljeg uvida. Cilj je proširiti viđenje i omogućiti jasnije sagledavanje srži teme iza samog sadržaja.

>>Više


Savjeti

Praktični savjeti za život duhovnog aspiranta. Ovdje možete predstaviti i neko svoje iskustvo, situaciju, dilemu u vezi duhovne tematike, prakse, životnih situacija, prehrane itd.

>>Više


Aktualnosti

Osvrti s duhovne razine na aktualne teme iz svijeta, medija, tiska i raznih izvora. Osim komentarima, pozvani ste i da predlažete teme koje biste voljeli da se ovdje obrade.

>>Više