Skip to main content

Čitav je svemir sastavljen od samo jedne stvari koja se ponaša na različite načine. Svoje Ja doživljavate kao Mnogovrsnu Individualnost. Svi smo zaokupljeni nekim iskustvom od rođenja do smrti, ali niko ni ne pomišlja na stanje prije nego što su iskustva počela. Onaj koji ima jasno razumevanje ove svijesti ne pridaje važnost nijednom iskustvu.

Postoje tri vrste pristupa Gospodu
Način orla što se odozgo obara na metu s pohlepnom brzinom i iznenadnošću koji, zbog same siline udarca, ne uspijeva uhvatiti željeni predmet;
Način majmuna, koji jurca amo-tamo, od jednog do drugog ploda, ne uspijevajući odlučiti koji je ukusniji,
Način mrava, koji se polako, ali sigurno kreče prema predmetu za koji je zaključio da je poželjan. Mrav ne udara na plod žestoko, ne obara ga, on ne otkida sve plodove na koje naiđe, on uzima upravo toliko, koliko može probaviti i ništa vise.

Ne tratite vrijeme, koje vam je dodijeljeno za privremeni boravak na Zemlji, na gluposti i pomodne slabosti koje vas zadržavaju u svjetovnosti.
Kada čete ući u toplinu i tišinu vlastite nutrine? Povucite se ponekad u samoću i tišinu, iskusite radost koju samo ovdje možete pronaći. Apsolutnom sviješću, ispunite svoje uši pozivom koji dolazi s one strane, iz bezgraničnosti. Prevladajte zidove, ograde i potpornje, brave i lance. To možete lako učiniti ako učvrstite svoj um u vlastitoj beskonačnosti.
Samospoznaja se javlja kada smo svijesni sebe u odnosu, koji nam pokazuje što jesmo iz trenutak u trenutak. Odnos je ogledalo u kojem mozemo videti sebe onakvim kakvi zaista jesmo. Tako dugo dok netko gaji i najmanju nadu o savršenstvu u relativnom svijetu, on još nije spreman za najviše učenje , naime za Znanje o Vrhunskom.

Čitav svemir sastavljen od jedne tvari koja se ponaša na različite načine. I znanstvenici sada tu jednu stvar nazivaju temeljnom životnom energijom koja se očituje u obliku sićušnih »superstruna« koje vibriraju različitim brzinama. Varijacije u tim vibracijama stvaraju varijacije u fizičkoj tvari koja sačinjava sve stvari u svemiru. I ti si sastavljen od iste stvari. Jednom kad to spoznaš, jednom kad shvatiš da se »materija« pokazuje različitom u ovisnosti o različitim vibracijama tih superstruna, moraš samo shvatiti kako navesti superstrune da vibriraju onako kako ti to želiš da bi stvorio fizičku stvarnost kakvu želiš. Brzina i obrazac vibracija struna stvara konkretna fizička očitovanja

Učenik se treba odreći svake želje za zemaljskom srećom putem bogatstva ili potomstva i za nebeskom također. Tvoje putovanje nije beskonačna POTRAGA za Bogom, nego bez konačno ISKUSTVO Boga. Ako to shvatiš na taj način, razlog tvojega vječnog putovanja po­staje očigledan.
Steći dobrog gurua je najveća sreća, ali steći stvrnog učenika, to je velika rijetkost. Rišiji, naravno, svoje učenike vode sa sobom kada se pojavljuju, upravo kako su učinili Krišna i Ramakrišna Paramahamsa.

Zahvaljujući vašim osobnim zalaganjem  odricanjima i milosti vašeg gurua, moguće je doseći prosvjetljenje. Odnosno postići svjetlosnu lakoću od teškog bremena vaših karmi i neznanja. I zato je postignuće stanje kada ste postigli onu „svjetlost” percepcije da možete„vidjeti'” istinu izravno, bez ikakvih tumača.
Putovanje je proces.
To je način na koji spoznaješ Boga, uistinu način na koji sebe spoznaješ KAO ono što je Božansko. Stoga je to putovanje tvoja najveća radost
Pružajući ti beskrajno iskustvo samga sebe kao stvoritelja. Bog je stvoritelj a kad sebe doživiš kao stvoritelja, tada sebe doživljavaš kao Božanstvo.

Komentiraj