Skip to main content

Zašto se uznemirujete? Pustite Mene da brinem o vašim poslovima. Ja ću biti taj koji će misliti o njima. Čekam samo da Mi se predate. Ja se umiješam tek kad naučite kako da Mi se potpuno predate i tada više ni o čemu ne trebate brinuti. Tada možete reći zbogom svim strahovima i razočaranjima. No vi pokazujete da Mi ne vjerujete. A upravo suprotno – morate Mi slijepo vjerovati.

Predati se znači – okrenuti svoje misli od svih svojih problema. Položite sve u Moje ruke, govoreći: Gospode, neka bude Tvoja volja! Ti misli o tome. A to znači: Gospode, hvala Ti što si uzeo sve usvoje ruke i što ćeš sve riješiti za moje najveće dobro.

Zapamtite da je razmišljanje o posljedicama nečega suprotno predaji, znači kad brinete da određena situacija neće imati željeni ishod. Na taj način pokazujete da ne vjerujete u Moju ljubav za vas; da ne smatrate da je vaš život pod Mojom kontrolom i da Mi ništa ne može promaknuti.

Nikad nemojte misliti – kako će ovo završiti? Što će se dogoditi? Ako podlegnete toj napasti, pokazujete da Mi ne vjerujete. Hoćete li vi da Ja preuzmem brigu oko toga – da ili ne? Tada morate prestati osjećati tjeskobu zbog toga. Voditi ću vas samo ako Mi se potpuno predate. I ako ću vas morati voditi drugim putem od onoga koji očekujete, nosit ću vas i na svojim rukama.

Ono što vas ozbiljno uznemiruje je vaše razmišljanje, vaša zabrinutost, vaša opsjednutost i vaša odlučnost da brinete o sebi pod svaku cijenu. Ja mogu toliko toga učiniti kad se čovjek – jednako i u materijalnom i u duhovnom pogledu – okrene ka Meni govoreći: Ti misli o tome! i otpočine spokojno zaklopivši oči. Dobit ćete mnogo, no tek kad se u vašim molitvama budete potpuno oslanjali na Mene. Vi Mi se obraćate s molitvom kad vas snađe neka patnja, s molbom da interveniram, no onako kako vi hoćete. Ne oslanjate se vi na Mene, nego hoćete da se Ja prilagodim vašim željama. Nemojte se ponašati poput bolesnika koji traži pomoć od liječnika, istovremeno mu cijelo vrijeme savjetujući kako da ga liječi. Ne činite to, nego radije – i u teškim okolnostima – recite: Gospode, zahvaljujem Ti za ovaj problem, za ovu nužnost. Molim Te da urediš stvari kako ti hoćeš u ovom zemaljskom i privremenom životu. Ti savršeno znaš što je najbolje za mene.

Koji put vam se čini da se nevolje uvećavaju, umjesto da se smanjuju. Ne uzbuđujte se. Zaklopite oči i recite Mi s vjerom: Neka bude Tvoja volja! Ti vodi računa o tome. I kad Mi se tako obratite, ja ću učiniti i čudo ako je potrebno. Ja vodim računa o tome samo kad imate potpuno povjerenje u Mene.

Ja uvijek mislim na vas, no mogu vam pomoći u potpunosti samo kad se potpuno oslonite na Mene.
“The Hatfield Sai Center Magazine”, ožujak 2006

 

Komentiraj