Skip to main content

Ako ti ogledala života pokazuju iskrivljenost, to je odraz tvojih iskrivljenih misli o samom sebi. U sadašnjem iskustvu iznova stvaraj svoje JA.
Nemoj postati ovisan o određenom ishodu. Nemoj čak ni da ti se neki više sviđa. Svoje Ovisnosti uzdigni do Sklonosti, a svoje Sklonosti do Prihvaćanja. To je put prema spokoju. To je put prema Umješnosti. Tajna života nije u tome da imaš sve što poželiš, nego da želiš sve što imaš.

I tako, osoba “uzdignute svijesti” uvijek namjerava, a nikada ne očekuje ishode i posljedice. A stupanj do kojeg se posljedica čini neočekivanom, izravni je pokazatelj razine svjesnosti na kojoj se iskustvo zamjećuje. Stoga Majstor je uvije onaj koji se slaže saposljedicama, čak i ako se one ne doimaju povoljnima, jer on zna da ih je na nekoj razini sigurno namjeravao. I to je razlog zbog kojeg Majstor sve vidi kao savršeno. Ono što Majstor možda uvijek ne vidi je razina na kojoj je ishod bio namjera. Pa ipak, na nekoj razini nimalo ne sumnja da je ODGOVORAN za posljedicu. I to je razlog zbog kojeg se Majstor nikada ne zatvara u prosuđivanje druge osobe, mjesta ili stvari. Majstor zna da ih je ON IZAZVAO. On je svjestan da je na nekoj razini stvorio ono što doživljava. I da ako mu se ne sviđa ono što je stvorio, do njega je da to promjeni. I da osuda nema udjela u tom procesu.
Doista, ono što osuđuješ, održavaš ondje gdje jesi. Svi smo mi cijelo vrijeme upravo ondje gdje je za nas savršeno da budemo. I za našu evoluciju nije potrebno ništa više od onoga što upravo sada imamo, i doživljavamo. Ljepota je ovoga u tome da se, kad određeni ishod nije potreban, podsvjesni um oslobađa od svih razmišljanja o tome zašto se određeni ishod ne može ostvariti, što zauzvrat otvara put tom određenom ishodu koji je svjesno bio namjeravan. Da! U stanju si više toga prebaciti na automatsko djelovanje.

Kad se suočiš s izazovom, automatski pretpostavljaš da će sve butu u redu. Kad se suočiš sa nekom poteškoćom, automatski znaš da će ona biti riješena. Kad se susretneš sa problemom, automatski ćeš shvatiti da je on za tebe već riješen – automatski. Ti si stvorio te ishode, podsvjesno. Stvari se počinju, automatski događati, naizgled bez ikakvog napora s tvoje strane. Život počinje djelovati. Stvari počinju prilaziti, tako da ti više ne moraš juriti za njima. Do te promjene dolazi bez svjesnog napora. Upravo kao što su negativne misli koje ugrožavaju i niječu onoga Tko Ti Jesi, i što možeš biti, činiti i imati, bile podsvjesno usvojene, tako je podsvjesno i oslobađaju. Ti ne znaš kako si i kada prihvatio takve zamisli, a nećeš ni znati ni kako si ih se ili kada oslobodio. Život će ti se jednostavno i nenadano promijeniti. Počet će se smanjivati vrijeme između tvog svjesnog razmišljanja o nečemu i njegovog očitovanja u tvojoj stvarnosti. Konačno će u potpunosti nestati, i ti ćeš ishode trenutno stvarati.
Uopće ne stvaraš ishode, nego jednostavno shvaćaš da su oni već ovdje. Sve je već stvoreno, a ti doživljavaš ishod kojeg si u stanju odabrati, s obzirom na svoje razumijevanje i zamjedbu.
Nije nužno povjerenje, nego samo znanje.
Ništa toliko ne sprečava vašu ljubav prema drugom koliko misao da imate nešto što biste mogli izgubiti.

Kad nekog voliš daješ mu potpuno slobodu da bude tko i jest, jer to je najveći dar kojeg možeš dati, a ljubav uvijek daje najveći dar. Samo u nazočnosti nečeg drugog možeš spoznati sebe. To nešto drugo je ono što ti nisi. Tako: u nenaznočosti onoga što Ti Nisi, to što Ti Jesi.. nije.

Najveći uvid izranja kada jednostavno jesi s problemom, a ne kada o njemu razmišljaš. To je zato što je razmišljanje stvaralački proces, a postojanje je stanje svijesti. Svjesnost je stanje postojanja. Ti JESI svjestan. Iz ovog stanja svjesnosti, ti možeš odabrati bilo koje drugo postojanje.

Nemoj to UČINITI. Jednostavno BUDI to. Ono što jesi, rađa ono što činiš.

Ti određuješ što nešto znači. TI tome daješ njegovo značenje. Sve dok ne odlučiš što nešto znači, to uopće nema značenje. TI možeš odabrati stanje postojanja PRIJE nego se nešto dogodi, upravo kao što činiš nakon što se nešto dogodi. Tako možeš STVORITI svoje iskustvo, a ne ga jednostavno imati. Misao stvara strasnost, stoga ako si stvorio stvarnost koja ti se ne sviđa, ne obaziri se na nju. Počni razmišljati o tome kamo idu tvoje misli. Tada zaustavi misli da ne idu onamo. Usredotoči svoje misli. Misli o onome o čemu misliš. To je prvi korak prema Umješnosti.

Život se razvija iz tvojih namjera. Kad toga postaneš svjestan, svoj život možeš živjeti promišljeno. Ono o čemu razmišljaš, razmišljaj promišljeno. Ono što govoriš, govori promišljeno. Ono što činiš, čini promišljeno. Postojanje je najbrži način stvaranja. To je zato što ono što jest, jest upravo sada. Istinska izjava o Postojanju izgovara se bez razmišljanja. Ako o njoj razmišljaš, u najboljem ćeš slučaju usporiti, a u najgorem zanijekati. Do zastoja će doći jednostavno stoga što je za razmišljanje potrebno vrijeme, a za postojanje nije.
U životu se čini da ima onih koji ne znaju, i koji ne znaju da ne znaju.
Oni su nalik djeci. Brini o njima.
Zatim se čini da ima onih koji ne znaju, i koji znaju da ne znaju.
Oni su voljeni. Podučavaj ih.
Zatim se čini da ima onih koji ne znaju, ali misle da znaju.
Oni su opasni. Izbjegavaj ih.
Zatim se čini da ima onih koji znaju, ali ne znaju da znaju.
Oni snivaju. Probudi ih.
Čini se da ima onih koji znaju, ali se pretvaraju da ne znaju.
Oni su glumci. Uživaj sa njima.
Zatim se čini da ima onih koji znaju, i koji znaju da znaju.
Ne sljedi ih. Jer ako znaju ono što znaju, neće željeti da ih slijediš. Ipak, vrlo pažljivo slušaj što govore, jer će te podsjetiti na ono što ti već znaš.

Ako nekom kažeš da je za njega nešto moguće, moraš biti spreman pokazati da je to moguće i za tebe.

N.D.Walsch – Prijateljstvo sa Bogom

Komentiraj