Skip to main content

U ovom ćeš svijetu naći obilje stvaranja i razaranja, neka u uzlaznom dijelu kruga (stvaranja), neka u silaznom (razaranja), a neka sa strane. U doticaju s njima, još manji dijelovi tvorevine nastaju.
Bol, užitak i moć spoznaje su stvoreni u skladu sa stupnjem bića. To je svijet.

Ako ne shvaćaš da doista ne postoji vrijeme, to neznanje je također slobodna volja Gospoda Shive (Duha, Svijesti). Ovo neznanje je osnova za postojanje svijeta, a oni koji su u neznanju su užasnuti tim postojanjem.

Kada se, uslijed neizmjerne milosti Gospoda Shive, ili duhovne sile tvojeg Učitelja, ili razumijevanjem spisa o Vrhovnoj Svijesti (Paramashiva), dosegne pravo znanje o stvarnosti – to je ono stanje u kojem obitava Gospod Shiva i konačno oslobođenje.
Ta dva kruga, vezanost i oslobođenje, su igra Gospoda Shive i ništa vise.
On nisu odvojeni od Gospoda Shive, jer stanje odvojenosti nikada nije niti postojalo. Uistinu, ništa se nikada nije desilo Shivi.

Na taj način Gospod, kao suština svih bića, posjeduje u svojem vlastitom Biću tri velike Sile (Shakti): Volju (Iccha), Djelovanje (Kriya) i Znanje (Jinana).

Te tri Sile su poput trozuba, poput trostrukog lotosa u kojem sjedi Gospod Bhairava, koji je suština svemira od 118 svjetova.

Komentiraj