Skip to main content

Pokušajmo poboljšati sebe  ili pročistiti nesvjesno, u kojem se nalaze blokade, ponavljajuće nesvjesne samskare Težimo li postići  sposobnost ’činiti ispravno’, ili ’ispraviti pogrešno’. Činjenica je da svake sekunde milioni djelića informacija preplavljuju naša čula. Ali naša svijest obrađuje možda samo oko četrdeset djelića informacija u sekundi – najviše. Milioni i milioni informacija se zgušnjavaju u svjesno iskustvo koje praktično uopće i ne sadrže nikakvo iskustvo.“ Jer mi uopće nismo istinski svjesni toga što se u stvari događa u određenom trenutku, sve što smo u stanju da učinimo je da se prepustimo i vjerujemo. Radi se o 100 postotnoj odgovornosti za sve što nam se u životu događa: baš sve.
Dok se pročišćavamo, svijet postaje čistiji, jer  mi smo svijet. Vanjsko, svijet koju vidite sjenka je vašeg vlastitog života,  sve  je ogledalo vlastitog  sebstva, ali također je na nama odgovornost da popravimo sve što doživimo, i to iz unutrašnjosti sebstva povezujuću se sa  Jednim izvorom . Naš osobni unutrašnji život je ono što se osobno nas dotiče.  Ipak mi relativno malo znamo i razumijemo kako se on odvija i kako on djeluje na našu svjesnu volju-

Ono čemu se teži  je rastočiti skrivene programe koji vas sprečava da postignete to što želite, bilo da se radi o zdravlju, sreći, ili bilo čemu drugom. Sve se to događa u vama. Iluzija koja sumira esenciju mentalne gimnastike: glasi ‘‘Univerzum je započeo kada se ništa nije odražavalo u ogledalu.’‘ Postignuće tog „ništa“ predstavljaju mogućnost oslobađanja. Prema mudrima, greška nastaje iz misli koje su umrljane bolnim sjećanjima iz prošlosti, koje  blokadu  energije i poremećaj  od neznanja, tuposti i bolesti. Iako problematična sjećanja, nesvjesni koncepti nemaju ništa sa ljudima, mjestima, ili situacijama.

Mnogi od um programa sežu daleko u nazad do samog njihovog početka postojanja.Poznato nam je kad kažemo, da svako ima svoje naočale, filtre, percepcije kroz koje promatra svijet. Filozofije, Religije, znanja, autori, govornici, gurui, i drugi stvaraoci, svi oni opažaju svijet kroz izvjesni mentalni sklop. Ono što treba postići  je kako ćete upotrijebiti nove naočale  sebe svjesnosti da razložite sve druge naočale. I tada kada uspijete, bit ćete na mjestu sveprisutnog svega.
Treba postići iskustvo  čudesnosti samog života trenutak po trenutak. Iz toga mjesta, čuda  će vam se događati vaša  jedinstvenost samo za vas. I izgledat će vam  čudesna, magična i veličanstvena zbog širenja nove ljubavi prema samom sebi i svijetu. Ne postoji takva stvar koja se zove vani, sve postoji kao misli u vašem duhu. Svrha je da se ponovo uspostavi  čisti   identitet,  prirodni ritam sa Božanskom inteligencijom. Ponovnim uspostavljanjem toga prirodnog ritma, otvara se praznina i Duša se usklađuje sa Inspiracijom. S vremenom postižemo stav koji razotkriva ultimativnu tajnu Kozmosa stav cjeline koji kaže svima, sebi  i Božanstvu upravo sada: a to je proces oslobađanja otrovnih energija unutar nas radi oslobađanja utjecaja čistih  misli, riječi, djela, i aktivnosti. Obraćanje božanskom tvorcu našeg izbora  kroz božanskost koja leži u svakom  jer smo u stvari samo produžetak božanskog kreatora. Istina leži u tome: ako preuzmete kompletnu odgovornost za vlastiti život, tada sve što vidite, čujete, okusite, dodirnete, ili na bilo koji način doživite jeste vaša odgovornost, jer se nalazi u vašem životu.
Što bi rekli o samom početku? Jednog dana ništa ili praznina je ugledalo sebe u ogledalu i vi ste se rodili. Odatle smo svi stvorili, i nesvjesno apsorbirali i prihvatili odgoj, vjerovanja, programe, sjećanja, misli, riječi, djela, i mnogo toga drugog. Ukratko  stremi se postići stanje vračanje sebi, povratak sebe stanju, kada ništa ne postoji a sve je moguće. U tom  stanju nema misli, riječi, djela, sjećanja, vjerovanja, ili bilo čega drugog. Upravo ništa.

Dobar primjer za razumijevanje, skladišta nesvjesnog  je analogija  kada nešto izbrišemo iz kompjutera: Jeste se pitali gdje to odlazi? To je još uvijek u vašem kompjuteru, ali ga ne vidite. Vaša sjećanja su poput toga. Ona su još uvijek u vama, ali van vašeg dohvata. Ono što treba postići je da ih kompletno i trajno izbrišete.  Jer uvijek su u pitanju kod nekog sukoba javljanje sjećanja na koje vi reagirate. To je ono neočišćeno  (prisjećanje)sa čime ste u sukobu.“ Naravno ovo vrijedi samo za one koji teže ostrviti svrhu života jer ostali se  mogu zapitati: Zašto bih   trajno izbrisao sjećanja? Jedna od ključnih stvari je da svi djeluju bilo iz sjećanja, bilo iz inspiracije. Sjećanje je mišljenje; inspiracija je dopuštanje. Većina nas živi iz sjećanja. Mi ih nismo svjesni, jer u suštini i nismo svjesni-

Istina je da svako ima dvije mogućnosti živjeti svoj život,“Iz sjećanja ili iz svjesnog postojanja. Sjećanja su stari programi koji se ponavljaju.  U svjesnom bivanju ili život kroz inspiraciju vođeni ste  Božanskim principima   (sila koja je viša od vas).   Jedini način da čujete Božanstvo i prihvatite čistoću uma je da očistite sjećanja. Jedina stvar koju treba da radite je čišćenje.“ Kada doživljavate sjećanja ponavljajućih problema, imate izbor. Možete ostati uključen u njih, ili možete zamoliti Božanstvo  (sebstvo) da ih oslobodi putem transformacije, čime bi doveo vaš  um u izvorno stanje praznine, ili stanja oslobađanja sjećanja.

Kada je vaše pamćenje oslobođeno, vi ste u stanju Božanskog  Sebstva onakvog kakvim  izvorno Jeste, kakvo je i Božanstvo samo.
Kada je nečija podsvijest u praznom stanju, ona je bezvremena, bezgranična, beskonačna, besmrtna. Kada upravljaju sjećanja, ona je zarobljena u vremenu, prostoru, problemima, neizvjesnosti, mišljenju, kopiranju, i manipuliranju. Dozvoljavajući sjećanjima, konceptima da upravljaju, odričem se čistoće uma, kao i svojom podešenošću sa Božanstvom. Bez podešenosti, nema inspiracije. Bez inspiracije, nema svrhe.  Jer svjesni um obasipa inspiracijom, dozvoljavajući Duši da doživi ljude kao što ih Božanstvo doživljava.  U radu sa sobom, Božanstvom, sjećanja koja se preobraze u   podsvijesti također se preobraze i u podsvijestima svih umova, ne samo kod ljudi, već i kod minerala, životinja, i biljaka kao i svih oblika postojanja znanih i neznanih.

Kako je divno shvatiti da Mir i Sloboda počinju sa mnom. Mir od JA.

Komentiraj