Skip to main content

Atman nakon što je ušao u tijelo kroz tjeme ostaje u pinealnoj žlijezdi u trećoj moždanoj šupljini. Pinealna žlijezda je sjedište duše, sjedište kozmičke svijesti koja se naziva Mahalinga u Shiva Yogi.

Duša u pinealnoj žlijezdi je direktno povezana s očima pomoću optičkog talamičkog živca.

U budnom stanju svijesti duša je u očima. Shiva Yoga ne počinje od daha niti od nekog živca nego počinje direktno iz duše kroz oči i ostvaruje dušu smještenu u pinealnoj žlijezdi kroz znanje i identitet.
Dokumenti kažu ,,Atmanam Atmana Viddhi”. «Spoznaj dušu po dusi (kroz dušu)”.

O Shiva yogi je važno istaći tri stvari. Prvo, Shivayoga je povijesna. Njena povijest je stara preko 5000 godina. Shivavoga je prevladavala u civilizaciji Doline Inda. 1925.g. Sir John Marshall je na tom mjestu, gdje je prije tekla rijeka Sindhu koja sada pripada Pakistanu, otkrio Shivalingu. Iz Doline Inda Shivayoga se proširiIa u Egipat, Sumeriju i ostale mediteranske zemlje.
Drugo, Shivayoga je demokratska. To znači da se njome može baviti svatko, bez obzira na kastu, vjeru, boju, položaj u društvu, dob i spol.. Shivayoga je dostupna svakome, bez obzira na spol.
Nadalje, Shivayoga je znanstvena. Ona se u cijelosti temelji na zakonima o elektricitetu i svjetlosti. Kako se stvara elektricitet? On se stvara trenjem, kontaktom i indukcijom. Trenjem dolazi do stvaranja elektromagnetskih valova. To je dokazao engleski znanstvenik Faraday prije stotinjak godina.

Lingam koji je stavljen na dlan lijeve ruke za usredotočeno gledanje služi kao leća koja pojačava magnetičnu auru za otvaranje Trećeg Oka. Lingu smjestite na dlan lijeve ruke. Na taj način formira se kontakt. I putem njega stvaraju se elektromagnetski valovi. Naposljetku, gledajte u Lingu jednousmjerenim pogledom – to se naziva indukcija, treći način stvaranja elektromagnetskih valova.

U čemu se sastoji važnost elektromagnetskih valova? Koja je njihova funkcija?
Oni jure prema pinealnoj žlijezdi koja je smještena u trećoj ventrikuli mozga. Taj proces na rad potiče inače uspavanu pinealnu žlijezdu i ona počinje vibrirati. Bude li vaša praksa intenzivna, pinealna će žlijezda početi vibrirati strelovitom brzinom i oslobađati obilje svjetlost:. Tu svjetlost vidjet ćete na dlanu svoje ruke.

Bit kozmičke energije je da su u njoj svijest i moć, znanje i snaga jedno:

Ono što je, to zna, a ono što zna to čini i postaje”. Duh kozmičke energije je Bhavalinga. Volja i intuicija su dva aspekta kozmičke energije. Kad elodistična svijest izađe na površinu i intervenira nastaje smetnja i krivo kretanje. Volja postaje prinuda koja ne poznaje svoj tajni uzrok (motiv) i svrhu; znanje postaje dubiozna i djelomična zraka koja ne posjeduje volju nego samo želi volju posjedovati i informirati. Razlog toga je što nismo vlasnici samih sebe, našeg pravog bića, već imamo samo ego. Mi ne znamo što smo; ono što znamo na njega ne možemo utjecati.

Znanje je pravo i akcija u harmoniji samo ako proizlaze prirodno iz duha kozmičke energije. U Aitareyopanishadi stoji da je Ja” ili Atman ušao u tijelo kroz vrh glave kroz suture (šavove) lubanje. Otvorivši mjesto gdje se kosa dijeli i razdvojivši suture lubanje, on je zaista ušao u tijelo kroz ta vrata. To su vrata razdvajanja. To je i mjesto radosti.

Vrata kojima Atman ulazi u tijelo zovu se vidriti ili rez. Razlikuje se od drugih otvora kao oko, uho i drugo koji cine prolaze za druge organe. Oni si ne mogu priuštiti tajni otvor radosti. Taj je otvor namijenjen samo self (čisto ja) i stoga su to vrata blaženstva. Jer Ja” prolazeći u trenutku smrti postiže Kaivalya ili samoću i blaženstvo.


Shiva yogu treba vježbati rano ujutro i/ili kasno uvečer.
Stavite Lingu na dlan lijeve ruke i podignite je u visini središta između obrva. Malo iznad ramena iza leđa stavite svijeću ili uljanicu kako bi se svjetlost svijeće ili uljanice odražvala na omotaču linge. Praktikant napola zatvorenih očiju treba usmjeriti primarnu pažnju na svijetlo koje se odražava na lingi, čiji je omotač plavocrne ili indigo boje koja služi za širenje i produbljivanje koncentracije.

Usredotočeno gledanje stvara psihičku toplinu ili tapas koji pinealnu žljezdu potiče na aktivnost. To proizvodi psihičko svjetlo ili tejas koji, sa svoje strane, dovodi do oslobađanja ojasa ili snage misli koja je istodobno i snaga vizije i snaga izvršenja. Shiva yoga čovjeka dovodi u dimenziju djelotvorne volje i intuitivnog znanja, gdje htjeti znači stvarati, a misliti znači vidjeti.

Komentiraj