Skip to main content

Njegova svetost Mahatapasvi Shri Kumarswamiji o Prayer Yogi:

”Prayer Yoga predstavlja moćnu tehniku koja je jednostavna i naučna, a ipak donosi rezultate. Prayer Yogu je moguće vježbati u grupi i pojedinačno. Pojedinačna se vježba izvodi svakodnevno, jednom na dan, a grupna jednom tjedno, na mjestu izabranom za grupnu molitvu. Vrijeme izvođenja Prayer Yoge jest najbolje ujutro. Potrebno je sjesti u udoban položaj , desni dlan okrenuti prema gore i položiti ga na lijevi dlan, tako da se palci međusobno dodiruju. To se zove Mudra. U skladu s Yoga Shastrom, palac sadrži element vatre. Kad se palci međusobno dodiruju, a ruke drže u predjelu pupka, dolazi do generiranja magnetizma koji potiče cirkuliranje električne energije u tijelu. To cirkuliranje indirektno pomaže buđenju usnule Kundalini.

Zapalite mirisni štapić, servirajte šećer ili slatko kao Prasad.
U Prayer Yogi Mudra i Mantra igraju vrlo važnu ulogu. Postoje četiri stupnja Prayer Yoge. Na prvom stupnju, okupljeni praktikanti 108 puta jednoglasno ponavljaju Mantru
HE PRABHO PRASEED AUM. To je potrebno da bi se pročistila atmosfera, a naziva se Bhutashuddhi ili Bahirangashuddhi.
Drugi se stupanj sastoji od unutrašnje meditacije koja se radi zatvorenih očiju. Pažnja je usmjerena na predio srca. Potrebno je meditirati na unutarnje svjetlo, ponavljajući mentalno:
O Bože, Ti si sveprisutan
O Bože, Ti si svemoguć
O Bože, Ti si sveznajuć
O Bože, Tvoja je priroda Božansko Svjetlo
O Bože, Ti se nalaziš u mom srcu.
Ovo treba ponavljati desetak minuta, radi unutarnjeg čišćenja.

Na trećem stupnju ponovo treba 108 puta glasno u zboru ponavljati Mantru
HE PRABHO PRASEED AUM kako bi se dozvala Božja milost. Ona silazi samo onda kad se ostvari unutrašnje i vanjsko čišćenje. Četvrti stupanj je trenutak u kojem svi prisutni osjećaju silazak milosti i prožetost Prasada njome. Prasad se dijeli svima prisutnima, a ako je ikako moguće, jedan od članova grupe može reći par riječi o nekoj duhovnoj temi.

U Prayer Yogi Boga ne osjećamo samo kao apstrakciju, već kao stvarnost. On je sveprisutna stvarnost koja prožima sve i u kojoj su svjetovi nanizani kao perle na niski. U svom osobnom aspektu, On predstavlja voljenog prijatelja koji poučava i prati razvoj svake duše. Prayer Yoga potvrđuje doktrinu misticizma, jer drži da se kraljevstvo Božje nalazi unutar nas samih. Ona pokazuje stazu koja vodi k ostvarenju Božanskog, transformaciji života. Molitva pretpostavlja vjeru u Boga, ljubav u srcu čovjeka i njegov rad u društvu. Ona govori o prosvjećenoj vjeri, nesebičnoj ljubavi i predanosti dužnostima. Zato i Prayer Yoga sadrži zrnce nadnaravnog, zanos duše.”

He Prabho Praseed Aum (O Bože blagoslovi dušu)

Jedino što trebamo, je, da tražimo i primimo blagoslov bogoostvarenja kroz božansku molitvu, ili punu predaju Bogu, a to je Njegova veoma stara molitva

Om Namah Shivaya.
Znaći potpuno krajnje ostvarenje s njenim pravim i stvarnim značenjem:

O Bože Sve je Tvoje ništa nije moje.
Nam je zemlja. Vidi, o, Bože, svu zemlju. Ništa nije tu moje – sve je Bože tvoje.
Mam je voda. Vidi, o, Bože, svu vodu. Ništa nije tu moje – sve je Bože tvoje.
Shim je vatra. Vidi, o, Bože, svu vatru. Ništa nije tu moje – sve je Bože tvoje.
Vam je zrak. Vidi, o, Bože, sav zrak. Ništa nije tu moje – sve je Bože tvoje.
Yam je aksha. Vidi, o, Bože, svu akashu. Ništa nije tu moje – sve je Bože tvoje.
Om je duša. Vidi, o, Bože, dušu. Duša, da, i Ona nije moja – i ona je Bože tvoja.

Bog nas ne prima dok sve ne predamo njemu.. On nas ne prima ka sebi po bilo kojim obilježjima, sposobnostima, mogućnostima, moćima i slično. Stopljen s Bogom je najviše po svemu, svrha života, i u svakom svijetu to vrijedi. Najvrednije je jedino TO. Bez ostvarenog jedinstva s njim nema ni Njega.

Jer Dušu samo Duša vidi

Komentiraj