Shiva Yoga postojala je kao disciplina osobne kulture u dobu kalkolita.
Ljudi su štovali Božicu Majku – energetski kvantum i muško božanstvo Shivu. Pečati, prikazi, rezbarije i drugi znakovi otkriveni kod iskapanja u Mohenjo Daró i Harappi pokazuju da su učeni Minasi, koji su vodili asketski život i živjeli u spiljama, prakticirali Shiva Yogu.

U procesu Shiva Yoge je od vitalne važnosti koncentrirano gledanje na svjetlo reflektirano na Ishtalingu, jer ono stvara magnetsku silu koja pomaže staviti u pokret uspavanu pinealnu žlijezdu. Pinealna žlijezda, koja je ostatak Trećeg Oka, može se probuditi i potaknuti na aktivnost.

Postojanje ili dinamizam je idealni razvoj božanskog, ali iza tog idealnog razvoja stoji Shiva.

Mohenjodaro i Harappa

Mohenjodaro i Harappa

Vrhunska svijest koja pokreće taj idealni razvoj Shakti je izvor svih mogućnosti – spiritualnih, psihičkih i vitalnih, kako kozmičkih tako i pojedinačnih.

Shiva je iznad svega stvarnog i mogućeg. Cijelo stvaranje je igra vječnog Ljubavnika, živog, promjenljivog, rastućeg izraza Božje Ljubavi i Radosti.

Učenjaci misle da je pinealna žlijezda ostatak Trećeg Oka, stoga je ona rudiment. Adepti tvrde da je ona embrionalna i stoga sposobna da se razvije. Cijeli proces Shivayoge je smišljen da omogući razvoj te uspavane pinealne žlijezde intenzivnim gledanjem u Lingu.

Svrha Shivayoge je sudjelovanje u Božjoj Ljubavi i Radosti, prodor u jedan Beskrajan Život.

Harapa yogi

Shiva Yoga uzrokuje nevidljive promjene u životu neke osobe razvijajući njegove sposobnosti polako i postepeno, čisteći njegov um i proširujući njegove vidike usmjerava vjernika iz svijeta buke u unutarnji mir, u unutarnju tišinu stvarnosti koja prelazi prostor i vrijeme.

Ono što trebama i čemu težiti, je, da tražimo i primimo blagoslov bogoostvarenja kroz božansku svijesnost, ili punu predaju Bogu. Bog nas ne prima dok sve ne predamo njemu.. On nas ne prima ka sebi po bilo kojim obilježjima, sposobnostima, mogućnostima, moćima i slično.

Stopljen s Bogom je najviše po svemu, svrha života, i u svakom svijetu to vrijedi.

Shiva nije samo istinit i dobar, On stvara božansku svijest jednote.
On je također prelijep (satyam -shivam – sundaram).

Join the discussion 2 komentara

  • Daniela napisao:

    Poštovanje! Zanima me tehnika otvaranja trećeg oka.Čitala sam neke komentare po forumima i čula sam da to može da bude opasno ako nemaš stručno vodstvo(gurua).Nekad davno išla sam na yogu(bila sam bahta)tako imam neke duhovne temelje.Molila bih Vas ovim putem ako mi možete preporučiti knjigu,osobu ili savjet kako bih bila sigurna da neradim nešto krivo.Za sada samo meditiram na zvuk i svijetlost koji navodno pospješuju otvaranje trećeg oka.

    Unaprijed hvala!

  • girija napisao:

    Kao prvo, u vezi tehnike ili prakse SY o kojoj je ovdje riječ, važno je dobro razumjeti sve što je rečeno konkretno o samoj praksi. Inače postoje mnogo oblika raznih praksi koje potiču takozvano „otvaranje trećeg oka“, što je metafora za svjesnost sebe ili probuđenje, ili prosvjetljenje ili širenje svijesti, ili vidjeti okom duše itd. Znači bitno je koliko netko shvaća o čemu se tu radi na tom nivou rada na sebi kroz neku tehniku, za koju je uvijek i po yogi i po savjetima i iskustvima mudrih iznimno važna kontinuiranost, disciplina i snažna volja.
    Ova praksa Shiva Yoge o kojoj je ovdje riječ ne sadrži nikakve opasnosti jer je u svojoj suštini vrlo jednostavna, cijeli proces je smišljen da probudi uspavanu pinealnu žlijezdu, koja kad se probudi počinje vibrirati s krajnjom brzinom te podiže sposobnost uma da odgovara visim vibracijama svemira. Dobro je pročitati knjige koje su napisali ostvareni, yogiji, gurui, sveci jer svi oni govore i uče o krajnjoj istini, postignuću stvarne prirode svoga biča, ono što u zbilji jesmo, uz bilo koju tehniku, znanje, meditaciju, yogu i sl. Savjeta ima bezbroj, svatko treba prema svojim sklonostima, temperamentu i svjesnoj volji za sebe odabrati što mu najviše odgovara od praksi, savjeta kao i vodstva nekog tko već ima iskustva, te primjenjuje i živi konkretno to svjesno ostvarenje ili postignuće sebe-ne sebe..

Komentiraj