Skip to main content

Mogu vam reći o jednoj super-stvarnosti koji sam naučio tokom  iskustava:
„Morate paziti na svoje misli“

Svami je to ponovio mnogo puta:
„Pazite na misli“
Pomoću fizike, za mozak je poznato da je električno nabijen uređaj. Nikada ne umire. Preobražava se u drugačiji sastav ili prelazi u drugu razinu, ali ne može biti uništen. To je drugi zakon fizike. To je također i drugi zakon metafizike.
I zato se osjećam jako blagoslovljenim što sam večeras, na Babin zahtjev, ovdje kako bi vam predstavio mogućnost podložne bezoblične stvarnosti. Molim se da svaka riječ večeras izgovorena bude Njegova. Prva stvar koju je rekao meni i gospođi Krystal bila je:
„Bog je stvorio čovjeka i čovjek je izmislio Boga“
Vau! Što to znači? Tada nam je pokazao ono što je pokazano sedmorici izvornih učitelja sa početka vremena, Boga u svom izvornom obliku, dinamični oblik super-svjesnosti koju ljudi ne mogu vidjeti jer je on daleko izvan ljudske mogućnosti poimanja i mogli bi u trenutku ispariti pri samom pogledu na Beskonačnog. Oni su shvatili da je On elektron u svakom atomu cijelog svemira! U stvari, postoje čak pod-čestice božanske prirode ispod tog atomskog bitka: cijeli je svemir božansko tijelo. On može posjetiti svaki dio svog tijela kada god to poželi. Sam elektron je oči i uši Njegove božanske sveznajuće percepcije. I onda kako to nekome objasniti? To je van svakog poimanja. Nema načina da to razumijete. I tako su Učitelji dopustili čovjeku da izmisli Bogo-stvari prema vlastitom liku, stvari koje izgledaju kao čovjek.
Svaka ih je kultura imala. Počevši od vremena prije neolitske kulture kada se štovalo Sunce, Mjesec i zvijezde, zemaljski duhovi prirode. Kako su se kulture razvijale, stvarale su Boga na nebeskoj ravni i prema vlastitom izgledu. Formirale su se religije i prve monolitne građevine bili su hramovi posvećeni štovanju tih uzvišenih bića. Sve su velike kulture kroz vrijeme imale religijske institucije manifestirane prisutnošću prosvijetljenih bića „Bogo-kraljeva“ za Egipćane… Mojsija za Izraelce, Sokrata za Grke… Muhameda za Islam.. Isusa za Kršćane… Konfucija i Lau Zuz za Tao… I Avatare te prosvijetljene Učitelje od kada pamtimo vrijeme: od Nordijskih Bogova, Shinta, Afričkih duhovnih kultura, Isthmus doline Indije… Maye, Azteci i Tolteci, Bizant i Nubija, Američki domorodački narodi i Druidi… i tako dalje i dalje kroz vrijeme i povijest kultura znanih i neznanih naroda…
Prvi poznati pisani jezik, sanskrt, bio je naš pri zapis postojanja, Vede i Upanišade.
„BOG JE STVORIO ČOVJEKA I ČOVJEK JE IZMISLIO BOGA“

Vede izjavljuju da smo svi mi stvoreni prema Božjem liku… ali prema super-svjesnom izgledu duha ili svjetlosnog tijela. Da naša ljudska tijela nisu ništa drugo nego posude za besmrtnu božanskost, nepromjenjivu energiju ili kako se u Vedama naziva, „Pranu“, (Božansku) energiju koja sačinjava sve žive i nežive stvari.


„ONO ŠTO NIKADA NIJE ROĐENO, NIKADA NE MOŽE UMRIJETI“
Mi nismo um ili tijelo, već vječna i besmrtna prana energija. Ne može nam se nauditi. Ne možemo biti ukaljani. Ne može nas se uništiti. Mi smo vječna verzija same božanskosti… svi božanska bića… manifestacije super-svijesti, stvoreni kao posude ili hodajući hramovi božanske energije.
„PAZITE NA MISLI“
Zamislite svu ljubav, milosrđe, predanost koja je pružena tim individualnim Božanstvima od početka vremena. Čudesna snaga! Svako ljudsko biće, svaka misao predanosti, svaka misao ljubavi, svaka misao milosrđa koja se transformira na obližnjem području. Zamislite energiju, Božansku pranu (Božansku energiju) ljubavi i štovanja Bogova koja potiče od vašeg vlastitog bića. To je, kako je Učitelj rekao, zapravo stvorilo Bogove ili „pozitivne arhetipove“ – ljudska ljubav i predanost stvorila je Božanska bića.

Zato Samoga Boga vidim kao energiju – velikog oca – iza svih tih Tvorevina. Jer ako ste Božansko biće, vaše misli su božanska energija i stvorene od Božanskog koje vam daje život– prana energija. I tako vi stvarate te Bogove i nastavljate im davati život. Oni su stvarni: oni su tamo: oni su tamo kako bi vam služili. Oni su tamo kako bi odražavali milosrđe, dobrotu, ljubav i predanost. Oni su tamo kako bi vas podigli na višu razinu, gdje bi vi pozorno trebali koristiti svaki trenutak buđenja za jedini najveći dar života vrijedan provedbe: „MIR UMA“.
Bog je stvorio čovjeka, čovjek je izmislio Boga. To zvuči komplicirano. A jednostavno je poput rasta trave. Zamislite svo to štovanje, svu tu ljubav, svo to milosrđe, sve te pozitivne aspekte ljudske prirode, kako se sakupljaju na jednoj razini koju mi stvaramo – ti Božanski arhetipovi koji neprestano hrane i stvaraju božansko u svako vrijeme. Hram pored vas, prekrasan hram u kojem je večeras budistička ceremonija, crkva sa druge strane – vi sami sebe neprestano stvarate, ali i ta stvorenja postoje – ta Božanska bića postoje.
Sai Babinom milošću, jedna od stvari koje smo ja i gospođa Krystal učinili je… On nas redovito vodi na mjesto koje On naziva „amfiteatar“, koje je dinamičko okruglo kazalište okruženo plavetnilom. To je jedini način na koji ga mogu opisati. I tamo čujemo sva Božanska bića – sve do jednoga. Neka ja čak i ne poznam. 90% njih znam… neka od njih su visoka 40 stopa – sva u nakićenim haljinama i pokrivalima za glavu sa totemima. Neka od njih su malena u tankoj odjeći, ali sva su tamo i iz svake kulture od početka vremena. Sva su tamo u tom radu sa gospođom Krystal.
Baba poziva jednog od njih dolje. Svatko od njih ima karakteristične moći – sva su jedinstvena. Radio sam sa Krišnom – radio sam sa Kristom – vidio sam Ganešu. Sve to zvuči nevjerojatno, ali je istina. Oni su svi tamo i stvarni su. Oni su tamo da vam služe i pomažu – oni su vaši najbolji prijatelji. Oni su stvoreni od Božanske energije – vaše vlastite – jer ste vi, prijatelji moji, Božanska bića.

Baba započinje svaki govor govoreći:„Utjelovljenja Ljubavi“
Vi ste Božanska bića. Na žalost, čini se da je ljudsko stanje zarobljeno u 5 osjetila koja nas guraju u zabludu dualnosti – da je Bog tamo, a ja sam ovdje
. To nije istina – to pre-stimuliranost iskustva tijela i uma stvara tu scenu prividne dualnosti i radi toga smo „pali iz vrta prije nekih 30.000 godina. Samo da bi se nakon 3 osnovna razdoblja vratili obećanom „vrtu“ – obećanom u svakom svetom tekstu kao „Zlatnom dobu“. Gubitak „Ja“ i „Moje“ svijesti i povratak u kolektivnu svijest „Nas“ i „Mi“.
Prilikom moje prve posjete Sai Babinoj maloj sobi za intervjue On je rekao:
„Gdje je Bog?“
Bio je to dinamičan trenutak na novo otkrivenom putovanju mogućnosti unutarnjeg puta. Rekao sam Učitelju:
„Bog je u mom srcu.“
On je rekao:
„Ne!“
Tada je upitao slijedeću osobu:
„Gdje je Bog?“
Nije bilo odgovora. Tada slijedeću osobu:
„Gdje je Bog?“
Tada slijedeću:
„Gdje je Bog?“
Nitko nije imao odgovor.
Svi su vidjeli da sam se uzrujao jer nisam znao odgovor. Nitko u toj maloj grupi nije izgovorio niti riječ. On mi je rekao:
„To je poput plivanja ribe kroz vodu. Voda je iznad ribe, oko ribe, ispod ribe i u ribi. Vi ste riba koja pliva kroz Boga. On je iznad vas, oko vas, ispod vas i u vama.“

Odjednom sam, poput Učiteljevog dara, shvatio da je On sama atmosfera koja nas okružuje. On je sve. On je elektron u svakom atomu. On je čudesan amfiteatar tih Božanskih stvorenja koja ste stvorili na vlastitu sliku kako bi ih štovali i voljeli.
To je kao da štujete sami sebe. To si morate usaditi u glavu prije ego što bude prekasno ili ćete se morati vratiti nazad u ovaj život kako bi pronašli jednostavan odgovor. Vjerujte mi – ako možete, to nije komplicirano. Ništa od toga nije komplicirano. Ništa nije misteriozno. Ništa od toga nije nešto nepoznato na nekom udaljenom mjestu, već na dohvatu vam ruke, na unutarnjem putu čeka vaš povratak. I najuzbudljiviji dio svega toga je da je Bog veliko kucajuće srce svemira, i ON JE LJUBAV U POTPUNOSTI… ne ljudska, pohlepna, očajna, stežuća ljubav… već Božanska, Vječno i Nedvosmisleno šireća, Bezgranična, ona koja ne sudi i koja je stvarna i samo božanska, vječna verzija „Istinske Ljubavi“ dostupne svima koji ju jednostavno zatraže.
Osvrnimo se sada na sve negativne ljudske misli od početka vremena: pohlepa, ljutnja, nasilje, požuda, zavist. Zavist je najgore sjeme svih ljudskih misaonih formi jer zavist vodi ka ljubomori – ljubomora ka ljutnji – i ljutnja prema mržnji!!! (koja može voditi ka nasilju). Svi ti negativni ljudski osjećaji stvaraju negativnu energiju koja se transformira u negativne demonske misaone oblike i na taj način negativna bića ili arhetipove na obližnjoj dimenziji. Baš kao što pozitivni ljudski osjećaji stvaraju Božanska pozitivna bića (bogo-duhove) ili arhetipove na obližnjoj dimenziji. I tako baš kao što postoje ljudske pozitivne misaone forme, postoje i negativne. Jednu stvar koju je On učinio meni i gospođi Krystal jest da nas je poveo do tog mjesta gdje ne samo da su božanska bića, već gdje su i negativni misaoni oblici.
„Pazite na svoje misli!“
To nije šala. Kako one funkcioniraju? Jednostavno i potpuno jednako stimulirane pozitivnim ili negativnih ljudskim osjećajnim obrascima. Kada osjećate zavist ili mržnju ili pohlepu, to je poput glazbene vilice – ona vibrira tim negativnim električnim valovima kroz nevidljivi veo koji nas štiti, izravno prema negativnom misaonom obliku ili arhetipskom biću.
Oni su stvoreni od ljudske energije i zbog toga se hrane ljudskom energijom. Tanko vlakno, poput nevidljivog pipka probija se kroz veo prateći negativnu energiju i hvata se za ljudski izvor, te se počinje hraniti zadržavajući vas u tom stanju mržnje, pohlepe, požude, ljutnje, itd. Jer je stvoreno od ljudske energije, ono se hrani ljudskom energijom držeći vas u tom negativnom stanju koliko god može.


Stoga održavajte sve pozitivne ljudske emocije, ljubav, milosrđe, suosjećanje, praštanje i predanost te molitve Bogovima ili pozitivnim arhetipovima.
Oni također odgovaraju na energetski poziv ljudskog srca i spajaju se kroz veo kako bi pomogli, utješili i vodili. Oni su i hrana i izvor snage jer smo ih stvorili našim snažnim pozitivnim mislima. Božansko ne može i neće utjecati na čovjekovu slobodnu volju za većim dobrom ili zlom. I zato su Učitelji uvijek govorili:
„Učinite jedan korak prema Meni i Ja ću učiniti stotinu prema vama. Pustite jednu suzu moleći Me za pomoć, a Ja ću isplakati stotine za vas.“
Drugim riječima, jedno od polariteta, i negativno i pozitivno. Dobro i zlo ne mogu pristupiti ukoliko ih ne pozovete.
Sile zla i dobra se sada okupljaju, kako nam je to Učitelj rekao, na mnogim dimenzijama, za veliku bitku između dobra i zla koja će se odviti u takozvanom „Zlatnom dobu“. Kroz taj dinamičan rad On se pokazao meni i gospođi Krystal kao ravnoteža i pomoć koju smo imali uz zaštitu Učitelja. Drugačije bi čišćenje, bez naših ruku u Njegovima i bez Njegova vodstva, nekih negativnosti na tim različitim dimenzijama bilo nemoguće, jer kako nam je rekao neke su od tih dimenzija i sila simbiotske i bilo bi uzaludno čistiti jedne bez drugih jer bi sve one nazad pale u jednake neizbježne obrasce. Pitali smo Ga:
„Zašto nam daješ taj posao? Zašto sam ne očistiš te demonske sile?“
Njegov odlučan i nezaboravan odgovor:
„Ljudska bića su ih stvorila i samo ih ljudska bića mogu uništiti!“
Jednog dana Učitelj mi je rekao:
„Tigrett, ti si Moj progon zla. Upotrijebiti ću te kako bi uzburkao zavist i ljubomoru među onima koji se približe.“
Rekao sam:
„Svami, učiniti ću sve što želiš, sve dok me zaštitiš.“

On je Zen Učitelj. Kako će vas promijeniti ako pred vas ne izvuče ono što trebate promijeniti? Puttaparthi je stroj za pranje rublja. On kaže:
„Donesite mi svoj strah, ljutnju, pohlepu i mržnju i stavite ih pred Moja stopala.“
I TAKO JE FENOMEN BORAVKA U NJEGOVOM ENERGETSKOM POLJU U IZVLAĆENJU NAJGOREG U DOBROM… I NAJBOLJEG U LOŠEM.

Isaac Tigrett
„Iskustva sa Sri Sathya Sai Babom“

Join the discussion 4 komentara

Komentiraj